opwek van duurzame energie

Het opwekken van duurzame energie

De opwek van duurzame energie, hoe gaat dat in zijn werking en waar komt energie eigenlijk vandaan? Energie wordt opgewekt. Eerst door het gebruik van fossiele brandstoffen. Maar fossiele brandstoffen raken op én zijn slecht voor het klimaat. Steeds meer zonnepanelen en windmolens maken schone energie. Ook halen we warmte die uit de grond. Deze technieken maken ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Wil je meer weten over het opwekken van duurzame energie? Lees dan gauw verder!

Arjen Lubach legt het nog eens uit

Wat is groene stroom nou eigenlijk? Waarom is groene stroom vaak duurder dan normale stroom? En als je groene stroom inkoopt, is dat ook echt de stroom die uit je stopcontact komt? Arjen Lubach legt het uit in het filmpje hiernaast.

Groene stroom bestaat uit verschillende bronnen die stroom opwekken. Wat zij gemeen hebben, is dat ze stroom opwekken zonder dat ze broeikasgassen uitstoten. Broeikasgassen zoals CO2, die er voor zorgen dat de aarde opwarmt. Groene stroom is altijd beter dan ‘grijze’ stroom van bijvoorbeeld olie en kolen, maar waarom dan precies? En hoe werkt dat eigenlijk, stroom opwekken uit wind of zon? Dat lees je in onderstaande artikelen!

Hoe kunnen we samen schone energie opwekken en welke vormen zijn er dan allemaal? Lees het hieronder! 

Zonnepanelen zijn hot en kosten niet zo veel en je kan lekker cashen op je energierekening als je ze neerzet. Je kunt ze gebruiken als vervanger voor windmolens.

In Nederland waait het vaak en hard. Niet zo lekker als je op de fiets zit, wel fijn om energie op te wekken. Lees er hier gauw meer over.

Wist je dat er iedere seconde 49 Terajoule aan energie uit de aarde straalt? Dat is net zoveel als de energie van 12 duizend atoombommen!

Lange tijd dacht men in Nederland negatief over kernenergie. Tegenwoordig lijkt de discussie over kernenergie weer op te waaien.
opwek van duurzame energie