gebruik van duurzame energie

Gebruik van duurzame energie

Weet jij waar je allemaal energie voor gebruikt? Nu gebruiken we voor alles energie. Het opladen van je telefoon en laptop bijvoorbeeld. Veel mensen hebben nu een elektrisch auto. We gebruiken dus steeds meer energie. Het wordt een grote uitdaging om dit goed te regelen. Het vervoer van energie van de bron naar jouw huis wordt een belangrijke uitdaging. Wil je meer weten over het gebruik van duurzame energie? Lees deze pagina! 

Hoe zit de energiemarkt in elkaar?

Als je energie gebruikt moet je daar ook voor betalen. Je betaalt voor het opwekken en het vervoer van de energie. Energiebedrijven zorgen ervoor dat je altijd gebruik kunt maken van elektriciteit en dat je huis altijd warm is. Vaak betaal je elke maand een bedrag voor de energie die je verbruikt. Deze rekening kan hoog zijn als je veel doucht en veel apparaten aan hebt staan. Als je zuinig bent met energie kan je rekening laag blijven. Waar komen elektriciteit en gas eigenlijk vandaan? 

Extra filmpjes, podcasts en andere informatie vind je hier. Bijvoorbeeld over waar je elektriciteit en gas vandaan komt. 

Meer weten over het gebruik van duurzame energie? Klik eens op de onderwerpen hieronder.

Het concept van een elektrische auto is al meer dan 100 jaar oud. Al in 1888 werd de eerste elektrische auto gebouwd.

Het grootste deel van de huizen in Nederland wordt nu nog verwarmd met gas. Dit gaat snel veranderen. 

gebruik van duurzame energie