Duurzame energie

Wat is duurzame energie?

Wat is duurzame energie en waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Nederland moet in 2050 voor honderd procent voorzien worden van schone energie. Er verandert de komende jaren veel, maar staan we daar wel bij stil? Een verandering waarbij we steeds beter rekening houden met het milieu. Op deze pagina lees je waarom de energietransitie bestaat en hoe jij jouw bijdrage kunt leveren. Jij kan hier namelijk ook een rol in spelen, een hele belangrijke zelfs. Lees gauw verder. 

schone duurzame energie gif

Wat is duurzaam?

Duurzaam of duurzaamheid heb je vast wel eens voorbij horen komen. Wat betekent dat nou? Duurzaamheid gaat over de wereld beter achterlaten voor onze kinderen en volgende generaties. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De aarde wordt steeds warmer door klimaatverandering, we produceren meer afval en vervuilen de natuur. Deze problemen kunnen we nu nog oplossen. 

Er zijn een aantal belangrijke dingen die je zelf kan doen om duurzaam te zijn 

  • Heel simpel, zuinig met spullen omgaan 
  • Je afval scheiden: plastic, restafval en groente-fruit en tuin-afval  
  • Wat kapot is repareren en niet direct weggooien  
  • Apparaten uitzetten als je ze niet gebruikt 
  • Ga vooral opzoek naar hoe jij een bijdrage kan leveren!   

Alles wat je wilt weten over de opwek van duurzame energie lees je hier.

Wat is de energietransitie?

De energietransitie is een heel breed begrip, waar alle veranderingen met energie onder kunnen vallen. Transitie betekent een grote verandering. In dit geval betekent het dat we met de hele maatschappij op een andere manier energie gaan opwekken en gebruiken. 

Waarom de energietransitie?

Het lijkt misschien een simpele vraag: waarom willen we een energietransitie? Het antwoord is helaas niet zo makkelijk. Er zijn namelijk een heleboel redenen waarom er een energietransitie nodig is. De belangrijkste? Het broeikaseffect.

Wat is duurzaam

Duurzaam of duurzaamheid heb je vast wel eens voorbij horen komen. Wat betekent dat nou?

Meer weten? Klik hieronder! 

schone duurzame energie gif