Waarom aan de slag gaan in de energiesector? Er zijn veel redenen. Er komt steeds meer werk in de energie. Dus zekerheid op een baan in de toekomst. Met een baan in de energie kan je een belangrijke rol spelen in een betere toekomst. Een baan in de energie is dus goed voor jou en voor je omgeving! Maar welke soorten banen zijn er allemaal? Op deze pagina vind je meer informatie. 

MBO opleidingen in energie

Ben jij geïnteresseerd in techniek en wil je Nederland een stuk duurzamer maken? En weet je nog niet welke opleiding daarbij past? Dan hebben wij goed nieuws voor je!

Soorten banen in de energie

Voor alle warmtepompen, zonnepanelen, slimme meters en laadpalen die er de komende jaren bijkomen zijn er op dit moment niet genoeg technische mensen om ze te installeren.

Waarom is er zoveel werk

Nu de energievoorziening gaat veranderen zijn er nog meer mensen nodig die ook nog eens nieuwe kennis hebben. Zonder jou kunnen we het niet!

Waar zitten de tekorten

Op basis van onderzoeken die de regering samen met het bedrijfsleven heeft uitgevoerd kunnen we jou nu al vertellen in welke beroepsgroepen de komende jaren personeelstekorten zijn, en waar jij dus een goede kans maakt om met jouw skills aan de bak te kunnen!