waarom is er zoveel werk

Waarom is er zo veel werk in de energietransitie? 
 
Elke dag gebruiken we energie in allerlei vormen voor alles wat we doen. Ga maar eens na wat je allemaal doet in een dag en wat voor vorm van energie je daarvoor gebruikt.
 


In de ochtend even douchen? Gas.  
Met de bus naar school of werk? Benzine of diesel. 
Je huis warm houden? Gas. 
Met je vrienden appen? Elektriciteit. 
En voor het maken van die douche, bus, huis en telefoon is ook weer energie gebruikt! 
 
In Nederland liggen enorm veel kabels en leidingen om al die vormen van energie te vervoerenIn veel woningen staat nog een gasketel voor warm water. En elektriciteit komt nog veel uit gas of kolencentrales. De ketels, centrales, kabels en leidingen moeten gaan veranderen in de energietransitie. Zonder dat iemand in de koud komt te zitten. Je kunt je dus wel voorstellen deze verandering veel moeite gaat kosten. Daarom is er zoveel werk te doen voor technisch opgeleide mensen. 
 
Technisch opgeleide vakmensen zijn altijd al nodig om in Nederland in beweging te houden en iedereen er warm bij te laten zitten. En nu de energievoorziening gaat veranderen zijn er nog meer mensen nodig die ook nog eens nieuwe kennis hebben. Zonder jou kunnen we het niet! Dus kijk verder op de site en hopelijk vind jij een opleiding of baan waarmee jij Nederland een betere plek maakt.