Isolatie

Het is winter en ijskoud buiten, je zet de thermostaat een graadje hoger en gaat lekker op de bank een berg series bingen. Harstikke fijn dat je je huis warm kunt stoken, maar vooral oude woningen verliezen veel warmte. Het is dan alsof je een vergiet probeert te vullen met water. Gelukkig kan dat opgelost worden als je je huis isoleert.

Isolatie is niet alleen goed voor je energierekening, maar kan ook heel wat schelen in warmte en CO2 uitstoot. In Nederland hebben 3 van de 4 huizen nog geen goede isolatie. Er is dus nog werk aan de winkel! 

In Nederland verbruiken huizen voornamelijk aardgas voor onze warmte en hiervan willen we juist minder van gaan gebruiken. Ruim 70% van de energie die huizen verbruiken komt van aardgas. Om ervoor te zorgen dat Groningers ook nog gewoon hun make-up kunnen doen is het goed om onze huizen te isoleren!

Huizen beter isoleren kan door dubbel of zelfs driedubbel ramen te plaatsen of door het plaatsen van isolatiemateriaal in de spouwmuren, het dak en de vloer. Het is waardevol werk waar veel handige timmermannen en glaszetters in nodig zijn om. Er zijn heel veel aannemers die op dit moment op zoek zijn naar nieuwe mensen om aan de werkvraag te kunnen voldoen.

Wil jij werken in de isolatiebranche? Kijk dan eens bij deze bedrijven: