elektrische auto’s

Een elektrische auto is een auto die aangedreven wordt door een elektromotor. De energie aan de motor wordt geleverd door een accu, welke in plaats van een brandstoftank in de auto zit. Het concept van een elektrische auto is al meer dan 100 jaar oud.

Al in 1888 werd de eerste elektrische auto gebouwd. In de beginjaren van de auto (rond 1900) waren eigenlijk vrijwel alle auto’s elektrisch. Echter, door problemen met opladen en de reikwijdte van de elektrische auto verloor deze het van de opkomende verbrandingsmotor.

Zoals we allemaal weten maakt de auto met verbrandingsmotor gebruik van fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen zijn als eindig en zorgen bovendien voor een grote hoeveelheid aan CO2 uitstoot. Om deze reden heeft de elektrische auto een nieuwe impuls gekregen, omdat deze op elektriciteit, en dus mogelijk duurzame energie, werkt. Afgelopen decennium is er veel gebeurd op het gebied van elektrische auto’s. De technologie is verder ontwikkeld, waardoor de batterijen efficiënter en kleiner zijn, en de reikwijdte groter.  

 

 

 

Op de site van de ANWB vind je veel tips en tricks over het rijden en opladen van elektrische auto’s.

New Motion geeft een overzicht van de marktontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden in de afgelopen 10 – 15 jaar.

Maddie Moate neemt je in een miniserie mee in de wereld van elektrisch rijden. Een beginners gids voor elektrisch rijden in 6 korte afleveringen van ongeveer een half uur.