wat is duurzaam

Duurzaam of duurzaamheid heb je vast wel eens voorbij horen komen. Wat betekent dat nou? Duurzaamheid gaat over de wereld beter achterlaten voor onze kinderen en volgende generaties

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De aarde wordt steeds warmer door klimaatverandering, we produceren meer afval en vervuilen de natuur. Deze problemen kunnen we nu nog oplossen. Er zijn een aantal belangrijke dingen die je zelf kan doen om duurzaam te zijn 

  • Heel simpel, zuinig met spullen omgaan 
  • Je afval scheiden: plastic, restafval en groente-fruit en tuin-afval  
  • Wat kapot is repareren en niet direct weggooien  
  • Apparaten uitzetten als je ze niet gebruikt  

Er zijn nog veel meer voorbeelden om duurzaam te leven. Op deze site willen we je informatie geven over hoe jij in je werk aan duurzaamheid kan bijdragen. Ga vooral opzoek naar wat jij interessant vindt en hoe jij een bijdrage kan leveren!